top of page

Over mij

IMG_7129.jpeg

Hallo!

Mijn naam is Lonneke van de Weijer. Ik ben een 27-jarige jeugdpsychologe, met mijn eigen bedrijfje in droomanalyse. Recent heb ik mijn masters Klinische Psychologie aan de Erasmus Universiteit Rotterdam gehaald. Uiteindelijk is het mijn droom om Jungiaanse psychoanalyst te worden.

 

De boeken van Carl Jung, Mircea Eliade, Marie-Louise von Franz en vele andere auteurs zijn ontzettend inspirerend voor mij geweest. Ze hebben me laten inzien hoe religie, mythen, sprookjes en ons onderbewustzijn allemaal met elkaar zijn vervlochten. Ik heb een grote liefde en interesse ontwikkeld voor deze onderwerpen en de Jungiaanse benadering van de psyche gaf mij inspiratie voor het analyseren van dromen. Zo begon ik dromen te interpreteren voor mensen en hun feedback was verrassend positief. Daarom heb ik besloten om deze website te maken en om mijn eigen bedrijf te beginnen in het interpreteren van dromen. ​

Ik spreek vloeiend Nederlands en Engels. Op dit moment woon ik in Nederland, maar ik heb ook een jaar in Connecticut (USA) gewoond en vier maanden in Sint Petersburg (Rusland). Gedurende mijn leven heb ik vele landen bezocht en ben ik zodoende in aanraking gekomen met vele culturen. Ik heb veel geleerd van al deze ervaringen. In de afgelopen drie jaar heb ik naast mijn universitaire studie minstens 2000 uur aan zelfstudie besteed. Uiteindelijk is studeren voor mij als het verhaal van Sisyphus: Ik zal er altijd mee bezig blijven en ik zal nooit klaar zijn. 

Lonneke van de Weijer

''Dromen zijn de leidende woorden van de ziel.''

Carl Jung

bottom of page